Жената днес

Къде е жената в съвременния свят?


Нека се огледаме за миг в нашето ежедневие, за да видим как стоят нещата в днешния свят.
Все повече и повече виждаме как жената настъпва, а мъжът отстъпва.
Не съм против жените, но съм против мъжката апатия и безразличие.

Един ден докато се ровех в нета да търся нещо по работа, попаднах в Google на следното записано търсене: Как да намеря мъжа на живота си и какво да правя след това с този боклук?
Учудването ми беше голямо и не знаех как да реагирам, когато видях това. Първите няколко секунди гледах и не можех да повярвам на очите си. Наистина ли пише това, което виждам?
Всъщност някой е писал това все пак. Някой, по-точно някоя жена, която явно е разочарована от мъжката ("силната") половина от населението на света. Колко жалко, че е така!

Не знам дали от еманципация, или жажда за налагане и намиране на място в обществото, но забележете колко филми излизат напоследък, в които главния ЕКШЪН герой е... ЖЕНА.
Жената котка, Петият елемент, Завръщането на черния рицар, Томб Райдър... Обърнете внимане на жената Терминатор. Силният и отрупан с мускули Арнолд едва успя да се справи с тази "съвършена" машина. Интересно представяне на "нежната" половина от човечестсвото...


Изненадата следва и в детските анимационни филми.
Наблюдава се обработване на детските момичешки умове, че те са силната част и е привлекателно да бъдат такива. Да си дори над мъжете, това е много повече, това е върхът!
Митичната героиня Мулан, която спаси народа си от набезите на чуждите армии, Рапунзел, която млатеше младият момък както си иска, са детски филми все в тази насока.
Последният излязъл филм Brave (Смело сърце), показва на децата абсолютната неспособност на мъжете да се справят с битката и оръжията си, а смелото женско сърце да пребори всяка срещната ситуация.


Обърнете внимание къде са мъжете!
Жената управлява автомобила, мъжът си прави пас на дясната седалка. Защо мъжът е там?
В съвременния свят все повече мъже тенденциозно заемат пасивната позиция с такова удоволствие, сякаш са родени за това.


Те стоят дори на задните седалки и единственото, което са готови да правят е... да гледат.


Днес, съвременната Ева предпочита все повече да работи и да прави кариера. В повечето случаи, за нея това е много по-смислено. С осъществяването на амбициозните си планове тя доказва на себе си и на другите, че е способна да се справи с това предизвикателство толкова добре, колкото всеки друг. Тя се стреми да си осигури независимост. Може би защото не желае да разчита на неспособността на мъжа да се грижи за нея. Тя добре знае, че не може да бъде подходящ помощник на един неудачник.


Съвременната Ева не вярва в принца на белия кон.
Тя се чувства способна да се справи и без него и сама да си осигури закрила и сигурност.


Съвременната Ева е принудена да подава ръка на Адам, за да му помага!
Нежната половина от света е принудена да се погрижи за "силната" половина.


Ева е принудена да стане ЛИДЕР и САМА да взема решения, от които зависи живота и бъдещето й, може би защото осъзнава, че няма кой да направи това вместо нея.
Когато жените вземат инициативата обаче, правят лоша услуга на мъжете.


От цялата ситуация, която виждаме, можем да си направим извода, че ако една жена командва в дома си, значи нещо не е наред с мъжа!


Съгласни ли сте с твърдението, че "Зад всеки успял мъж стои една силна жена"? 
Добре, тогава, къде са силните жени, ако днес повечето мъже са апатични и безразлични?
Може би се грижат единствено и само за своето развитие?
Смятам, че не силните жени могат да направят един мъж истински мъж, а силната, любяща и подкрепяща мъжка ръка на бащата!


Срещал ли си жени, които те плашат? Те не те плашат, защото може да са лоши или груби, а защото са по-умни и по-амбициозни от теб - мъжа.
Ако изпитваш страх и се чувстваш некомфортно в присъствието на такава жена, това означава, че в сърцето ти има страх, който или не е оправдан и измамлив, или имаш нужда да израснеш като мъж!
Много е важно един мъж да признава пред себе си, когато има някакъв проблем!

---
Можете да гледате видео по темата на този линк:
Жената днес и призванието на мъжа

Ако искате да видите цялата презентация "Жената днес", можете да я свалите от следния линк: (Файла е обновен на 11.11.2019 г.; Размер - 61 МВ)3 коментара:

 1. Добре е че сте обърнали внимание на тази тема, защото проблемът със семейството днес е много сериозен и е навлязъл дори в църквата. Преди грехопадението не съществуваше неразбирателство между мъжа и жената, но греха обърка техните взаимоотношения. След грехопадението Бог каза на Ева: "...и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание, и той ще те владее." Битие 3:16 А апостол Павел каза под влиянието на Божият Дух: "А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива. Защото първо Адам бе създаден, а после Ева. И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление." 1 Тимотей 2:12-14 Това е Божия наредба. Неспазването й докара светът до това положение днес. Семейството е разбито, понеже няма кой да гледа детето тъй като то или няма баща или майката работи. За да расте детето нормално са нужни двама родители. Законодателствата днес все повече премахват ролята на бащата и мъжа в семейството, а утвърждават междувременно ролята на майката и жената и еднополовите семейства, което е грях. Наложената жена днес се облича, говори и държи като мъж. Какво казва Библията по този въпрос, освен горепосочените стихове? Второзаконие 22:5 "Жена да не носи мъжко облекло, нито мъж да се облича с женска дреха; понеже всички, които правят така, са мерзост за Господа, твоя Бог." Това именно отблъсква мъжа. Разбира се, Бог не иска мъжа да се държи зле със жената. Божието Слово не одобрява и днешната представа за мъж държащ се непристойно. Всичко трябва да става доброволно "Жени, покорявайте се на своите мъже, като на Господа..." Ефесяни 5:22; "Мъже, любете жените си, както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея." Ефесяни 5:25

  ОтговорИзтриване
 2. Да, да, ама не! Идеалната библейска жена (всички са го чели, ама малцина го помнят): Притчи 31:10-31 <- "Сърцето на мъжа й уповава на нея" (разчита). Господарува над дома, върти бизнес, силна физически, има много дарби и таланти, мъдра, "сила и достолепие са облеклото й". "Дайте й от плода на ръцете й и делата й нека я хвалят в портите." <- Не плода на ръцете на мъжа й!

  Авторът да преразгледа позицията си във връзка с цитата: "Зад всеки успял мъж стои една силна жена"...

  Не знам кой и защо се е сбъркал, че жената трябва да върши само домакинска работа, но допускам, че тази теория е възникнала в следствие на първите холивудски филми, където жените припадат на всяка минута, а мъжете са яхнали добитъка.

  Не е вярно това, което казва Митко за законодателството. Съвременното премахва всякакви права на двамата родители. Не е вярно и че майката е изместила бащата умишлено. Просто бащата си е хванал багажа и е избягал на място, където няма нужда да бачка. Библейският пример за семейство със сигурност не е бащата - цял ден на работа, а мама - вкъщи да оправя бъркотиите. Съвременната концепция за работата е сбъркана. А за цитатите на Митко - едностранчиво подбрани и подвеждащи.

  За статията още: Знае се, че мъжете не използват емоции. Когато се срещнат с тях, губят ума и дума и вършат безумия. Така че е факт, че жените са по-стабилни в това отношение и следователно е добре да има по една, която да подава ръка в критичния момент.

  Не е нужно една жена да е разочарована, за да иска да развие напълно капацитета, който Бог й е заложил! Разбрах как не трябвало да изглежда жената, а чудно как трябва да изглежда. Като петно на кухненския диван след ден, в който е изпълнявала списъка с поръчения на господаря на дома ли? Ако мъжете продължават да са просто в тежест, със сигурност ще продължават и подобен тип търсения в Гугъл.

  ОтговорИзтриване
 3. Скъпи Естер и Митко, както казва Тевя във филма "Цигулар на покрива" и двамата сте прави - просто трябва да доуточните някои понятия и изрази...
  Колкото до статията - както всички други неща в съвременния живот и в тази област нещата отиват от зле към по-зле, както за жените, така и за мъжете. Единственото истинско нещо което и двамата могат да направят и да вървят заедно напред е да се държат здраво за Божията ръка и да гледат нагоре, към завръщането на нашият спасител Исус Христос. Така ще могат да преодолеят всякакви препятствия! (Говоря ви от личен опит).
  А между другото ви препоръчвам (за да има и малко хумор) вижте филма "Цигулар на покрива" (в оригинал Fidler on the roof), един хубав духовен филм (нищо че е за евреи), където могат да се намерят много житейски опитности и истини в хумористична окраска.
  ММ


  ОтговорИзтриване